Starting Sept. 30, 2014, Genealogy.com will be making a big change. GenForum message boards, Family Tree Maker homepages, and the most popular articles will be preserved in a read-only format, while several other features will no longer be available, including member subscriptions and the Shop.
 
Learn more


Chat | Daily Search | My GenForum | Community Standards | Terms of Service
Jump to Forum
Home: Regional: Countries: Bosnia/Herzegovina Genealogy Forum

Post FollowupReturn to Message ListingsPrint Message

Re: Bosanska Krupa, families Supancic and Stor
Posted by: Andreja Štor (ID *****9983) Date: January 11, 2009 at 16:47:57
In Reply to: Re: Bosanska Krupa, families Supancic and Stor by Daira Komic of 705

Draga Daira,

Upravo sam vam poslala mail- PUNO, PUNO vam hvala sto ste se javili!

S obzirom da sam vec slala mailove na US adrese i da oni iz nepoznatih razloga nisu prolazili, za svaki slucaj vam saljem tekst maila. Meni poruke na mail stizu bez problema- problemi nastaju kad zelim poslati odgovor- stize poruka UNDELIVERED MAIL RETURNED TO SENDER.Vjerojatno su im kompjuteri predobro zasticeni :)

Evo sto vam pisem u mailu:

"Draga Daira,

Oprostite sto ste cekali na moj odgovor. Niste to zasluzili, jer me vas mail silno obradovao i rado bih da sam vam mogla odmah odgovoriti, ali sutra u skolama u HR pocinje novi semestar pa se trebalo pripremiti!

Nevjerojatna je slucajnost da je vas post stigao bas na dan kada je tetka Mimica pokopana 2007. Ne mogu vam opisati koliko ste me razveselili! Nisam se nadala nikakvom odgovoru s tog foruma, a najmanje od nekog tko je poznavao i Mimicu i Ivana i moju prabaku Francisku i zivio nekoliko kuca dalje!

Mene je obiteljska povijest oduvijek zanimala, ali sam se tek ovog ljeta za vrijeme praznika ozbiljnije toga primila. Tetka Mimica je iz Krupe prebjegla k nama i živjela s nama nekih pola godine, kasnije u domu tu u blizini, no tada sam bila premlada i previše zaokupljena sobom da bih se posvetila obiteljskom stablu. Danas mi je zbog toga silno zao, kao i zbog cinjenice da nikada nisam upoznala prabaku Francisku, premda je tako dugo pozivjela- umrla je 81. kada je meni bilo 12 godina. Zbog toga cu uvijek zaliti. Ako nista drugo, pokusat cu slijediti tetku Mimicu u cuvanju obiteljske price- ona je naime zapocela stablo, no ono je, kao i hrpa prekrasnih obiteljskih slika i zavezljaja sa dokumentima koji je prabaka sacuvala kroz dva svjetska rata, izgorio u Krupi.

U Krupi sam bila samo jednom, kao osamnaestogodisnjakinja. Nadam se da cu to ubrzo ispraviti i obici svoje pretke. S Ruzom, nazalost, nisam u kontaktu. Velikim dijelom upravo kroz sastavljanje stabla obnavljam veze s rodbinom. Bas sam jucer "intervjuirala" strica Iveška koji je rano djetinjstvo proveo u Krupi s Franciskom i Mimicom i obje ih zvao "mama". Nismo daleko stigli, ali mi je drago da se ponovo intenzivno druzimo.

Puno hvala vasim roditeljima sto su tetki bili na pogrebu i sto cuvaju uspomenu na nju, Francisku i Ivana. Sve cega se sjecate vi ili vasi roditelji bit ce mi dragocjeno.

Jos jednom vam puno hvala sto ste se javili. Nadam se da cemo se imati prilike bolje upoznati kroz dopisivanje, samo se unaprijed ispricavam ako kojiput budete morali duze cekati moj odgovor- kad pocne skolska godina imam jako malo vremena (radim u skoli stranih jezika- prof, ah, engleskog! Your English is more than just decent :) Hvala na trudu da mi sve ponovite i na engleskom! )

Lijep pozdrav vama i vasima!
HVALA!

Andreja"


PISITE!


Notify Administrator about this message?
Followups:

Post FollowupReturn to Message ListingsPrint Message

http://genforum.genealogy.com/bosnia/messages/618.html
Search this forum:

Search all of GenForum:

Proximity matching
Add this forum to My GenForum Link to GenForum
Add Forum
Home |  Help |  About Us |  Site Index |  Jobs |  PRIVACY |  Affiliate
© 2007 The Generations Network